lördag 1 december 2012

k.O.r.t. L.å.n.G.P.a.s.S.

En stressig men effektiv dag - allt som skulle hinnas med hanns med - dagens avslutades med ett löppass. 

Långpass ska genomföras varje helg - eller åtminstone de helger tid finns. Tanken är att varannan helg ska passet vara runt 30k och varannan helg ska det vara runt 20k. Förra helgen sprang jag ett långt långpass så denna dag blev det ett kortare vilket passade bra då denna helg är lite stressig. 

När jag sprang ut hade det börjar skymma så jag lade min runda till upplysta vägar - eller mestadels upplysta vägar. Termometern visade på över 7 minusgrader när jag sprang ut så det var mycket kläder på och säsongspremiär för mössa. 

Lite kyligt var det till en början, men det hade jag räknat med och efter dryga 10 min var jag varm i kroppen och jag kunde slappna av mer i min löpning. Sprang små omvägar som jag kunde hitta för att  få till fler kilometer... Försökte springa på upplysta vägar men överraskades ett par gånger av att lamporna tog slut på ett par av de vägar jag sprang. En av vägarna var oupplyst en dryg kilometer och det var lite olustigt att springa där. Några hus fanns längs vägen så jag kunde precis se vägen jag sprang på. Lite läskigare var det de sträckor som var husfria - där skogen omslöt vägen jag sprang på och min vilda fantasi fick fritt upplopp. 

Väl hemma stannade klockan på exakt 20k. Underbart löpvänder och en skön vända. Kroppen kändes bra och jag kunde njuta. Lite öm i min rygg var jag till och från men det gjorde inte ont.

Avslutade vändan med stretch hemma, samt lite rygglyft och armhävningar - en ovanligt fin serie armhävningar för att vara mig, 15 + 15 + 17, haft en fin positiv utveckling och ska försöka hänga i!

Inga kommentarer: